Doe mee 

Het initiatief betreft het energieneutraal opwekken van stroom in Vinkenbuurt. Er is een zonnepark aangelegd op de stallen van een melkveebedrijf. Inwoners en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting uit Vinkenbuurt, Balkbrug, Dedemsvaart, Witharen, Nieuwleusen, Dalfsen en Ommen kunnen in dit park deelnemen. Al vanaf 25 euro per zonnepaneel. Dit is interessant voor iedereen die gebruik wil maken van zonne-energie maar geen zonnepanelen op eigen dak wil of kan leggen.

Het buurtinitiatief Vinkenbuurt Stroomt:

Er zijn 2040 zonnepanelen beschikbaar. Hiermee kunnen zo’n 200 huishoudens van energie worden voorzien. De werving van deelnemers is afgerond, het zonnepark is uitverkocht en in 2020 aangelegd. De opwek van energie is per 1 januari 2021 gestart.

Ben je geïnteresseerd in lokaal opgewekte zonne-energie? Aanmelden kan, echter, het park zit vol en jouw verzoek tot deelname wordt vastgelegd in onze wachtlijst. Vertrekken er deelnemers dan kun je door onze vrijwilligers worden benaderd om jouw deelname te bevestigen.

Inschrijven doe je als volgt:
Vul hieronder het formulier in om op de deelnamewachtlijst te worden opgenomen. Wij nemen vervolgens bij vrijgekomen beschikbaarheid van zonnepanelen contact op om de definitieve aanmelding door te nemen.

Informatie t.b.v. het invullen van het formulier:
Om het benodigde aantal participaties (zonnepanelen) te berekenen neem je 80% van jouw jaarverbruik in kWh’s (of de som van piek- en dalverbruik) en dat deel je door 270 kWh (dit is de verwachte jaarlijkse opbrengst van onze zonnepanelen, rekening houdend met de ligging op de zon). De uitkomst rond je af (tot 0,499 naar beneden; vanaf 0,5 naar boven).

Rekenvoorbeeld:
Jaarverbruik Piek: 1580 kWh
Jaarverbruik Dal: 1600 kWh
Totaal: 3180 kWh per jaar

80% van het totaal = 0,8 * 3180 = 2544 kWh
Delen door 270 kWh (opbrengst per paneel) = 9,4 panelen
Afronden op hele panelen: 9 panelen

Het tarief berekenen bij Greenchoice? Dat kan via deze webpagina.

Vragen over het invullen van dit formulier, of andere vragen? Neem dan contact op.

Let op: bij het invullen van een telefoonnummer alleen cijfers weergeven: 0523123456.
Dus zónder streepje.


   Ja, ik neem een optie op het zonnepark
   Bel mij voor info

  Ik kies voor:

  10% investering: 25 euro per paneel100% investering: 250 euro per paneelGemengd (wij nemen contact met u op)

  AANMELDEN NIEUWSBRIEF VINKENBUURT STROOMT

  Ben je geïnteresseerd geraakt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. We houden je dan regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling van het project. We gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden.

  LEES MEER
  Benieuwd hoe het werkt?
  Als lid maak je het mogelijk om een zonnepark op de daken van de stallen van familie Van Spijker te realiseren.
  LEES MEER