Initiatief 

Vinkenbuurt Stroomt gaat duurzame energie opwekken voor, door en met Vinkenbuurt. Alle Vinkenbuurters en omwonenden kunnen daarvan profiteren want iedereen in en om ons buurtschap kan lid worden van onze coöperatie. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en goed voor de plaatselijke economie. Met in ons buurtschap opgewekte schone energie worden we immers minder afhankelijk van energieleveranciers, blijft er meer geld in Vinkenbuurt en leveren we een gezamenlijke bijdrage aan het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen.

ZONNEPANELEN, MAAR NIET OP JE EIGEN DAK

Het zonnepark wordt aangelegd op de stallen van een melkveebedrijf in Vinkenbuurt. Vinkenbuurters en omwonenden uit Balkbrug, Dedemsvaart, Witharen, Nieuwleusen, Dalfsen en Ommen met een kleinverbruikaansluiting kunnen in dit park deelnemen. Al vanaf 25 euro per zonnepaneel. Dit is interessant voor iedereen die gebruik wil maken van zonne-energie maar geen zonnepanelen op eigen dak wil of kan leggen. Er zijn 2200 zonnepanelen beschikbaar. Hiermee kunnen zo’n 200 huishoudens van energie worden voorzien. De werving van deelnemers loopt. Zodra 80% van de panelen verkocht is gaan we bouwen

COÖPERATIE VINKENBUURT STROOMT

Vinkenbuurt Stroomt is ontstaan op initiatief van een aantal buurtgenoten. Wij zochten naar manieren om mensen die geen of te weinig zonnepanelen op hun dak willen of kunnen installeren, toch aan zonne-energie te helpen. Ook voor mensen met een kleine beurs. Het doel van Vinkenbuurt Stroomt is om de energie die we met z’n allen gebruiken, zoveel mogelijk in Vinkenbuurt zelf op een duurzame manier op te wekken.

Benieuwd hoe het werkt?
Als lid maak je het mogelijk om een zonnepark op de daken van de stallen van familie Van Spijker te realiseren.
LEES MEER
DOE MEE!
Word lid van Vinkenbuurt Stroomt. Meld je hier aan!
LEES MEER