Goed nieuws! 

We hebben goed nieuws dat we jullie niet willen onthouden!

Overdrachtsvoorwaarden ‘oude’ postcoderoosregeling blijven gelden

Zoals jullie weten is de bestaande postcoderoosregeling per 1 april 2021 vervangen door de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking. Voor ons blijft de ‘oude’ postcoderoosregeling gelden. Er was onzekerheid over de overdraagbaarheid van de zonne-participaties aan nieuwe leden bij bijvoorbeeld een verhuizing of overlijden.

Inmiddels heeft de staatssecretaris van Financiën goedkeuring gegeven dat een opvolger van een bestaande deelnemer die uit de regeling stapt, in de plaats mag treden van dat lid. Zo kunnen dus alsnog nieuwe leden de participaties van vertrekkende leden overnemen.

Nieuwe vrijwilliger, welkom Alex!

Ons buurtzonnepark draait, en draait goed. En daar zijn we trots op. De organisatie die hierbij nodig is neemt flink tijd in beslag. In de online ledenvergadering hebben we daarom gemeld dat we op zoek zijn naar ‘extra handen’ voor het operationele deel van dit werk.
Alex Schuurman heeft zich hierna gemeld en na een prettig kennismakingsgesprek is hij direct gestart als administratief vrijwilliger bij Vinkenbuurt Stroomt. Alex pakt onder meer het regelen van de postcoderooscontracten met de leveranciers van de niet-Greenchoice leden op. Daarnaast houdt hij zich bezig met de inkoop en regelt hij het contact met de leden over de registratie van hun energiecontracten.

Alex, bedankt! Superfijn dat je erbij bent.

Voor ons buurtzonnepark zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij de diverse operationele activiteiten, waaronder bijvoorbeeld het opstellen en versturen van nieuwsbrieven, beheer van de website, ledencontact etc. Ben je geïnteresseerd, meld je via info@vinkenbuurtstroomt.nl en we nemen contact met je op.

Zonnig 2021, de 500.000 kWh is aangetikt

Het zonnepark is eind 2020 in werking gesteld. Om precies te zijn op 15-12-2021. De energie-opwek loopt intussen voor op de vooraf berekende verwachtingen dus dat is goed nieuws! Begin september hebben we de 500.000 kWh aangetikt. Een mooi resultaat!

Op de homepage van www.vinkenbuurtstroomt.nl vind je een display waarop de productie en de CO2 reductie real-time inzichtelijk is gemaakt. Kijk gerust mee!