Uitnodiging: Informatieavond Vinkenbuurt Stroomt 

Op donderdagavond 17 oktober 2019 houdt de coöperatie Vinkenbuurt Stroomt een informatiebijeenkomst in het buurthuis aan de Koloniedijk 22 in Vinkenbuurt.

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het zonne-energie project Vinkenbuurt Stroomt.
Alle voorbereidingen zijn getroffen. De productielocatie is gekozen, de afspraken met leveranciers zijn gemaakt; de realisatie van het zonnepanelen project van onze eigen buurt is nu zeer dichtbij.

Inwoners en ondernemers in en rond Vinkenbuurt kunnen al vanaf ca. 25 euro per zonnepaneel profiteren van zonne-energie; lokaal opgewekt vanaf de daken van de familie Van Spijker.

In totaal zijn er 2200 panelen beschikbaar. Diverse buurtgenoten hebben al een optie genomen. Zodra voor 80% van de panelen is ingetekend, start de realisatie van het zonnedak.

PROFITEREN VAN GROENE STROOM OPGEWEKT IN VINKENBUURT

Belangstellenden kunnen zich via deze website aanmelden voor Vinkenbuurt Stroomt, of hun interesse laten blijken tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 17 oktober 2019. Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden welkom in het buurthuis van Vinkenbuurt. De initiatiefnemers geven dan gezamenlijk een toelichting op het project, waarna er gelegenheid is voor vragen.

EXCLUSIEF VOOR VINKENBUURT EN DIRECTE OMGEVING

Vinkenbuurt Stroomt is een project in de zogenaamde Postcoderoosregeling, waarbij coöperatieve opwekking van stroom belastingvoordeel oplevert voor deelnemers in een specifieke regio. Inwoners van de gebieden met postcodes 7701, 7702, 7707, 7711, 7721, 7722, 7731, 7738 en 7739 profiteren van dit belastingvoordeel met Vinkenbuurt Stroomt. Dankzij afspraken met een bank is het mogelijk om vanaf de bijzonder lage investering van € 25,00 per paneel deel te nemen. Daarmee biedt Vinkenbuurt Stroomt een van de meest voordelige constructies om zonne-energie te verkrijgen.

ZONNE-ENERGIE VOOR EEN BREED PUBLIEK

Vinkenbuurt Stroomt is ontstaan op initiatief van een aantal buurtgenoten. Wij zochten naar manieren om mensen die niet of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen installeren toch aan zonne-energie te helpen. Het doel van Vinkenbuurt Stroomt is om de energie die we met z’n allen in Vinkenbuurt gebruiken, zoveel mogelijk in Vinkenbuurt zelf op een duurzame manier op te wekken.
Doe mee

Benieuwd hoe het werkt?
Als lid maak je het mogelijk om een zonnepark op de daken van de stallen van familie Van Spijker te realiseren.
LEES MEER
DOE MEE!
Word lid van Vinkenbuurt Stroomt. Meld je hier aan!
LEES MEER